Tomatsoppa
Den senaste tiden har bloggen nästan blivit en matblogg och så var inte tanken men inspirationen på annat har varit låg och mat behöver vi väl alla äta, så lite tips kan väl knappast skada? Igår efter mötet åkte jag hem till mamma en sväng och på kvällen lagade vi en jättegod tomatsoppa och hittade på min favoritmatblogg. Jag gjorde lite ändringar i grundreceptet men resultatet blev toppen ändå!

Bild lånad från favoritmatbloggen
Detta behöver du till 4-5 portioner
3 st burkar med fyllig tomatkross (jag tog en med örter och knappt två "vanliga" passerade)
1 finhackad scharlottenlök (funkar lika bra med gul lök)
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
2 stycken grönsaksbuljonger
3 msk strösocker
Salt och peppar och lite cayenne
ev lite örtkrydda
Ett par dl färdigkokt pasta
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
2 stycken grönsaksbuljonger
3 msk strösocker
Salt och peppar och lite cayenne
ev lite örtkrydda
Ett par dl färdigkokt pasta
Gör så här
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken glansig. Häll i vattnet och buljongtärningarna och låt sjuda en liten stund. Vänd ner de krossade tomaterna och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma (minst) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan.
Servera med knaperstekt bacon, vitt bröd och ev. en klick cremé fraiche eller yoghurt.