Smarrig kasslergratäng
Här kommer receptet på det jag lagade igår, gillar ni kassler och curry kommer ni att älska denna rätt!


Receptet räcker till ungefär 4 personer.
400-600 g kassler
Ris (jag kokade till 2 port och räckte gott och väl)
2,5 dl grädde
2 dl cremé fraiche
1 msk chilisås
1-2 stora tomater
Soltorkade tomater
Curry efter smak och tycke
Ev. Cayennepeppar, vitlökspeppar och salt
Riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset så det nästan är färdigt, skiva under tiden kassler i tunna skivor. Fördela det kokta riset i botten av en ugnssäker form och lägg kasslern över.
Koka upp cremé fraiche, grädde, chilisås och curry och låt koka i några minuter. Smaka av med ev. cayennepeppar, vitlökspeppar och salt. Häll såsen över riset och kasslern. Strö över hackade tomater och soltorkade tomater (valfritt) Avsluta med riven ost. In i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills det fått fin färg. Servera med en grönsallad, smaklig måltid!