Klassisk sockerkaka

Trots att jag älskar träning överlag så gör det inte mig till ett hälsofreak. Jag kämpar varje dag med att minska mitt sötsug, vissa dagar är enklare än andra. Därför tänkte jag tipsa om en supergod och väldigt enkelt klassisk sockerkaka! Knepet för att den inte ska bli gummiaktig i konsistensen är att verkligen vispa ägg och socker riktigt fluffigt och INTE vispa ner mjölet, utan bara vända ner.
Du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.