Hallongrottor

Publicerad 2014-09-08 21:41:00 i Bakning,

 
Förra veckan bakade jag en av de godaste kakorna jag vet, Hallongrottor! Dock hade jag varken hallonsylt eller hallon hemma men jag hittade lite blåbär i frysen och kokade upp med socker och florsocker och det blev minst lika gott. Receptet har jag fått av min kära farmor, den kvinnan kan det där med bakning! Ett tips är att frysa in kakorna så de håller sig bättre och dessutom är det supersmidigt att plocka fram när du får oväntat besök! :)
 
Till ca 20 stycken behöver du:
 
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
Valfri syld
 
 
Gör så här:
 
Blanda mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker.
Skär smöret i bitar och släpp ner dem i mjölblandningen, kör samman allt till en deg.
Överarbeta inte, utan bara till den går ihop. Ställ ut 20 formar på en ugnsplåt.
Forma degen till kulor av en valnöts storlek och lägg dem i formarna. Tryck till med ett finger så att det blir en liten grop i varje kaka. Lägg lite sylt i varje grop.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 min. Lyft de färdiggräddade hallongrottorna från plåten och låt dem kallna på galler. Står de kvar på plåten blir de lätt övergräddade och hårda i botten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Sara heter jag, bor i centrala Jönköping och är 25 år. Jag är ett stort intresse och mycket kärlek till träning! Ett drömjobb vore att kunna jobba inom träning och hälsa. Här kommer ni få läsa om mitt liv, mycket djupa tankar och ideér men framförallt om träning och mat. Jag hoppas ni kommer att trivas! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela